Acasă Actualitate Olanda îşi schimbă numele

Olanda îşi schimbă numele

Olanda îşi schimbă numele/foto, sursa:https://www.dertour.rohttps://www.dertour.ro

Autorităţile de la Haga nu mai doresc să folosească numele de Olanda. Din 2020, administraţiile locale, universităţile şi ambasadele vor trebui să utilizeze doar denumirea oficială a ţării, Netherlands (Ţările de Jos).

Olanda foto, srsa:http://calatorim.ro/

Începând cu 1 ianuarie, numele Olanda a fost retras din toate documentele pentru ca ţara să nu mai fie desemnată decât prin numele său administrativ. A fost creat un nou logo. Guvernul consideră că o astfel de măsură va permite ţării să scape de imaginea legată de consumul de droguri şi prostituţie. În plus, autorităţile consideră că o astfel de decizie va contribui la redistribuirea fluxului de turişti.

Fără denumirea “cartierul Felinarelor Roşii”

În prezent, majoritatea străinilor vizitează Olanda istorică – Amsterdam, Haarlem şi Haaga. Schimbarea denumirii ţării va costa bugetul Regatului peste 200 de mii de euro. Autorităţile intenţionează să renunţe şi la termenul de “cartierul Felinarelor Roşii”. Pe indicatoarele stradale, fiind înlocuită cu denumirea istorică a cartierului – “De Wallen” sau “Centrul Istoric”.

În cadrul noii strategii, numele de Netherlands (Ţările de Jos) va fi folosit şi la concursul Eurovision, care va avea loc la Rotterdam, în mai 2020, dar şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.


Exit mobile version