6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate"La Taifas", despre viaţa unui designer între Craiova şi Florenţa (AUDIO)

„La Taifas”, despre viaţa unui designer între Craiova şi Florenţa (AUDIO)

Designerul vestimentar Eugen Niţă a răspuns invitaţiei Andei Simion de a povesti, la Radio Sud, despre parcursul său inedit în lumea modei. Eugen a descoperit de mic acest univers, tatăl său fiind un cunoscut croitor din oraş, şef al Casei de Modă din Craiova.

La 9 ani, Eugen Niţă i-a mărturisit tatălui său că vrea să urmeze acelaşi drum şi, tot atunci, a învăţat prima lecţie de la acesta: cum să ţină un degetar. Copilăria şi-a petrecut-o în atelierul tatălui, printre prezentări de modă, fascinat de o lume la care puţini aveau, la acea vreme, acces.

Peste ani, Eugen a luat hotărârea să plece în Italia, pentru a învăţa mai multe despre design-ul vestimentar în patria modei. A luat totul de la zero şi s-a angajat în domeniul agroturismului, în Toscana. A descoperit întâmplător că angajatoarea sa, patroana unei pensiuni din Florenţa, fusese şi ea pasionată de croitorie în tinereţe. În podul casei, încă avea stofe preţioase din Franţa şi maşina de cusut. Femeia l-a ajutat să îşi urmeze pasiunea. Eugen a studiat, mai apoi, la un celebru institut de modă din Florenţa.

Aflaţi toată povestea sa ascultând înregistrarea emisiunii La Taifas de la Radio Sud.

La Taifas – 18 decembrie 2019

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS