Acasă Actualitate Dolj: Motivul terifiant pentru care a fost incendiată o bătrână de 83...

Dolj: Motivul terifiant pentru care a fost incendiată o bătrână de 83 de ani

Constantin Gae, bărbatul dintr-un sat din Dolj care a incendiat o bătrână de 83 de ani, și-a justificat crima susținând că femeia era vrăjitoare și, prin getsul său, el a salvat omenirea

Constantin Gae, bărbatul dintr-un sat din Dolj care a incendiat o bătrână de 83 de ani, și-a justificat crima susținând că femeia era vrăjitoare și, prin getsul său, el a salvat omenirea, potrivit unei înregistrări video publicate de Adevărul.

”Vrăjitoarea asta bătrână… Știi că e vrăjitoare? Și sunt mai multe. Vrăjitoarele astea ne-au făcut numai rău nouă, la viitorul nostru. Mă crezi? La toată lumea (au făcut rău – n. red.) nu numai mie (…) Lui mama nu-i dădui foc, cum să-i dau lui mama mea foc eu? Eram tâmpit? Așa trebuia (să îi dau foc bătrânei – n. red.), că așa trebuie la vrăjitoare”, a susținut individul.

Cum s-a întâmplat totul

Potrivit Adevărul, crima s-a întâmplat sâmbătă dimineaţa în localitatea doljeană Pleniţa. Cristinel Constantin Gae, în vârstă 43 de ani, şi-a incendiat vecina sub privirile vecinilor  alertaţi de strigătele de ajutor ale unei femei. Localnicii spun că nu au putut să intervină pentru că totul s-a petrecut extrem de repede. Gae a luat nişte benzină, a aruncat-o pe bătrână şi imediat i-a dat foc.

”Atunci când a incendiat-o pe bătrână striga «Mori, vrăjitoareo!». Am înţeles că o acuza pe vecină că din cauza vrăjilor ei, mama lui ar fi murit. Cele două femei erau prietene bune. Toată ziua se vizitau. E cumplit ce s-a întâmplat. Era un om liniştit, retras, locuia doar cu mama lui şi niciodată nu a creat probleme în comună. Deodată a înnebunit“, a povestit unul dintre vecini.

Bătrâna, găsită carbonizată

Potrivit IPJ Dolj, sâmbătă, în jurul orei 11:30, poliţişti din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Pleniţa au fost sesizaţi de un bărbat cu privire la faptul că vecina sa a fost găsită parţial carbonizată în curtea unui bărbat din Pleniţa.

”IPJ Dolj a fost sesizat prin SNUAU 112 despre faptul că, în comuna Plenița, un bărbat, de 43 ani, a aruncat cu benzină asupra unei femei, de 83 ani, (având suspiciuni că ar fi vrăjitoare) după care i-a dat foc. Evenimentul s-a petrecut în curtea bărbatului. Victima a decedat. La sosirea polițiștilor, aceștia au găsit în locuința bărbatului pe mama acestuia, de 65 ani, decedată, fără a prezenta urme de violență. Autorul faptei a fost condus la sediul P.P. Plenița”, a anunțat Inspectoratul Județean de Poliție Dolj într-un comunicat de presă.

Cercetările au fost preluate o echipă complexă coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version