Acasă Actualitate Un mort, 50 de răniţi, în urma unui seism în Albania

Un mort, 50 de răniţi, în urma unui seism în Albania

Un mort, 50 de răniţi, în urma unui seism în Albania

O persoană a murit și peste 50 au fost rănite în urma unui puternic seism care a lovit Albania în această dimineață.
Cutremurul cu magnitudinea de 6,4 a doborât mai multe clădiri și a creat panică printre locuitori. O purtătoare de cuvânt a ministerului apărării a confirmat Reuters că o persoană a murit, după ce a intrat în panică și a sărit dintr-o clădire din nordul orașului Kurbin.
Spitalele din Capitală tratează aproximativ 50 de persoane, potrivit ministrului sănătății din Albania, potrivit The Telegraph.

Mai multe clădiri au fost grav avariate

Institutul de geofizică al Statelor Unite (USGS) a anunţat că seismul este cel mai puternic petrecut în Albania de zeci de ani. Cea mai afectată este la nord de oraşul de coastă Durres, care este situat la aproximativ 25 de kilometri vest de Tiranala. Seismul s-a produs la o adâncimea de 12 mile.

Oameni au fost văzuți fugind de casele lor pentru a găsi zone deschise, în timp ce alţii au fost prinși în clădiri avariate.

„Pompierii și personalul armatei ajută rezidenții de sub dărâmături, în Durres și satul din apropiere de Thumane”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Erion Veliaj, primarul orașului Tirana, a declarat pe Twitter că cutremurul a fost resimțit peste tot în capitală, iar presa locală raportează răni și pagube majore la clădiri.

Filme video postate pe social media au arătat ceea ce părea a fi o clădire prăbușită în Durres, la 40 km vest de Tirana, pe coasta Adriaticii. Alte imagini au prezentat clădiri cu fisuri mari și zidărie căzută.

Exit mobile version