Acasă Actualitate Persoane din Buzău, bănuite că au răspândit virusul pestei porcine

Persoane din Buzău, bănuite că au răspândit virusul pestei porcine

Persoane din Buzău, bănuite că au răspândit virusul pestei porcine
Persoane din Buzău, bănuite că au răspândit virusul pestei porcine

Autorităţile din Buzău vor depune o plângere penală după ce două persoane sunt bănuite că au răspândit virusul pestei porcine africane (PPA) în două localităţi din judeţ, în care au fost înregistrate cele mai multe focare, scrie MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma, a declarat, că autorităţile vor depune plângere penală după ce, în urma anchetelor făcute, a reieşit că două persoane sunt bănuite că au răspândit virusul pestei porcine africane în două localităţi din judeţ.

Autorităţile vor depune plângere penală pentru uzurpare de calităţi oficiale şi răspândirea bolilor, după ce două persoane sunt bănuite că prin acţiunea lor au condus la răspândirea virusului în Padina şi Căldărăşti, unde au fost înregistrate şi cele mai multe focare, mai mult de jumătate din totalul celor la nivel de judeţ, a declarat Cozma.

Potrivit acestuia, în Buzău sunt active 64 de focare de pe PPA la porci domestici şi alte 22 sunt înregistrate la mistreţi.

Cele două persoane sunt bănuite că au intrat cu bună ştiinţă în gospodării necontaminate după ce trecuseră prin zone în care virusul era activ, fără să ia măsuri de dezinfecţie.

Raluca-Maria Nedelea

Exit mobile version