Acasă Actualitate Încep lucrările pentru containerele îngropate

Încep lucrările pentru containerele îngropate

Platforme de gunoi îngropate

În sfârşit, la doi ani de la semnarea contractului de către Consiliul Județean Dolj pentru containerele de gunoi îngropate, constructorul are avizul să înceapă lucrările.

SC European Waste Technology SRL a primit deja de la Unitatea de Implementare a Proiectelor ordinul de demarare a lucrărilor pentru 42 de locaţii (gropi) destinate containerelor. Aceasta înseamnă că s-au primit pentru aceste locaţii toate avizele şi ulterior s-a emis autorizaţie de construire.

Aşa vor arăta containerele îngropate

Prin urmare, săptămâna viitoare, din câte susţine managerul de proiect intitulat Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) Dolj, Cristian Bălă, pe 17 septembrie se va săpa prima groapă destinată containerelor îngropate din Craiova. Alegerea locaţiei rămâne la latitudinea constructorului. Urmează să se primească autorizaţii şi pentru alte 36 de locaţii.

S-au primit autorizaţii de construire pentru 42 de locaţii din totalul de 78, care au toate avizele. Noi am emis către constructor ordinul de începere a lucrărilor. Prin urmare, pe 17 septembri constructorul trebuie să înceapă lucrările, adică să înceapă săparea gropilor pentru containerele îngropate din Craiova. Locaţia va fi aleasă de către constructor,

a declarat pentru GdS, Cristian Bălă, manager proiect SMID Dolj, șef serviciu Unitate de Inplementare Proiecte.

Containere îngropate

Constructorul aşteaptă ok-ul de la Poliţia Rutieră

Constructorul confirmă începerea lucrărilor pentru săptămâna viitoare.


Într-adevăr, lucrările vor demara săptămâna viitoare. Trebuie să mai luăm avize de la Poliţia Rutieră. Locaţiile sunt împrăştiate în toate cartierele oraşului. Vom începe lucrările în funcţie de avizele favorabile primite de la operatorii de utilităţi,

a declarat pentru GdS, Marius Croitoru, reprezentantul European Waste Technology SRL.

Modul de funcţionare a containerelor îngropate

Odiseea proiectului

Reamintim, Consiliul Județean Dolj demara în 2012 un amplu proiect finanțat cu fonduri europene pe Masterplanul de Deșeuri, intitulat Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) din județul Dolj. Un an mai târziu obținea finanțarea. Proiectul a avut o serie de poticneli ani în şir.
În cele din urmă, Consiliul Județean Dolj și SC European Waste Technology SRL, în calitate de lider al Asocierii SC European Waste Technology SRL – Nord Engineering SRL au semnat contractul în octombrie 2017.


Contractul are o valoare totală de 34.380.393 lei, inclusiv TVA. În cadrul contractului, vor fi construite 438 de platforme, pe care vor fi amplasate 729 de containere îngropate cu capacitatea de 5 metri cubi și 30 de containere de 3 metri cubi.


Investiția care vizează containerele îngropate face parte din proiectul cu finanțare europeană Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Dolj. Are o valoare totală de 53,6 milioane de euro, a mai cuprins achiziționarea a 32 de autospeciale pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere, a 3.906 containere de diferite capacități. Dar şi achiziţionarea a 102.985 de compostoare individuale pentru gospodării din mediul rural și din orașele Bechet și Dăbuleni, închiderea depozitelor neconforme de la Calafat, Filiași și Segarcea. Totodată vizează şii construirea a patru stații de transfer, a două stații de compostare și a unei stații de sortare a deşeurilor.

Exit mobile version