Acasă Actualitate Alienware lansează pe piață un monitor-gaming de 4000 de dolari

Alienware lansează pe piață un monitor-gaming de 4000 de dolari

Alienware lansează pe piață un monitor-gaming de 4000 de dolari
Alienware lansează pe piață un monitor-gaming de 4000 de dolari

Alienware, o filială a companiei DELL, a lansat pe piață cel mai scump monitor de gaming cu display OLED. Acesta valorează 4000 de dolari, informează go4it.ro

Display-urile OLED abia au început de câţiva ani să apară în formate mari pe televizoare. În ultima perioadă au început să apară și variante mai mici pe laptop-uri, cât şi câteva monitoare pentru desktop.

DELL doreşte să fie prima companie cu un astfel de produs pe piaţă. Astfel, Alienware 55 OLED Gaming Monitor are această onoare, însă judecând după dimensiuni, avem mai degrabă de a face cu un „televizor” de gaming fără tuner, decât cu un monitor de pus pe birou pentru utilizarea de zi cu zi.

Alienware-DELL: Performanța monitorului, inexistentă fără diagonală mare

Monitorul Alienware beneficiază de o diagonală de 55”. Asta înseamnă cam cât un televizor de dimensiuni generaoase, pe care mulţi l-ar pune în sufragerie.

Panoul OLED este capabil să afişeze rezoluţie 4K la 120 Hz (timp de răspuns 0,5 ms) şi este compatibil cu AMD FreeSync, tehnologia de frecvenţă variabilă a ratei de împrospătare.

Acest lucru înseamnă că cei care vor conecta console Xbox sau PC-uri cu plăci video AMD vor putea activa această funcţie, în timp ce PC-urile cu NVIDIA vor beneficia de suport limitat. Întrucât nu este clar dacă monitorul Alienware este sau nu unul dintre cele FreeSync cu compatibilitate G-SYNC.

DELL oferă utilități pentru gameri

DELL speră ca acesta să fie în centrul de entertainment al gamerilor, oferind un DisplayPort 1.2 pentru PC (singurul port capabil să ofere rezoluţie 4K la 120 Hz), alături de trei alte port-uri HDMI 2.0, pentru conectarea altor console sau dispozitive (un Chromecast ar fi perfect pentru adăugarea de funcţii de redare video de pe serviciile de streaming). De asemenea, monitorul include patru mufe USB, un jack pentru căşti şi o ieşire optică SPDIF.

Preț pe măsura utilizatorilor exigenți

Monitorul Alienware 55 OLED va fi disponibil începând cu data de 30 septembrie la 4.000 de dolari americani. Acesta rivalizează modelele NVIDIA Big Format Gaming Display, realizate de parteneri precum ASUS, Acer sau HP, atât în dimensiuni şi capabilităţi, cât şi la capitolul preţ.

Aurelian Marian Soare

Exit mobile version