Acasă Actualitate Experţi americani suspectează că explozia de la baza militară din Rusia ar...

Experţi americani suspectează că explozia de la baza militară din Rusia ar fi fost accidentală/ Ar exista o emisie de radiaţii

Sursa foto: Digi 24

Experţii nucleari americani au declarat că suspectează faptul că în timpul testării unei rachete de croazieră cu propulsie nucleară în nordul Rusiei, care a avut loc săptămâna aceasta, s-a produs o explozie accidentală şi o emisie de radiaţii, potrivit publicaţiei The Moscow Times, informeaza Mediafax.

Doi experţi au declarat pentru agenţia Reuters că o explozie a unei rachete cu combustibil lichid nu ar putea elibera radiaţii.

Aceştia au afirmat că suspectează că explozia şi emiterea de radiaţii a rezultat dintr-un neajuns în timpul testării unei rachete de croazieră cu propulsie nucleară la o instalaţie din apropierea satului Nionoksa.

„Motoarele rachetelor cu combustibil lichid care explodează nu emană radiaţii. Stim că Rusia lucrează la un fel de propulsie nucleară pentru o rachetă de croazieră”, a declarat Ankit Panda, un expert din cadrul Federaţiei Oamenilor de Ştiinţă din SUA.

Lucrează din 1998 la Gazeta de Sud şi consideră că unul dintre secretele reuşitei în acest domeniu este seriozitatea. E o persoană deschisă la ceea ce este nou, iar cea mai recentă provocare este să descopere tot ce se întâmplă în sistemul medical din Oltenia şi să ofere cititorilor informaţii corecte şi echidistante.
Exit mobile version