Acasă Actualitate Reacția lui Mihai Fifor în cazul fetei pline de sânge de la...

Reacția lui Mihai Fifor în cazul fetei pline de sânge de la Galați

Reacția lui Mihai Fifor în cazul fetei pline de sânge de la Galați
Reacția lui Mihai Fifor în cazul fetei pline de sânge de la Galați

Ministrul de Interne Mihai Fifor a scris pe Facebook că a dispus măsuri ferme de verificare imediată a ceea ce s-a întâmplat, în cazul fetei pline de sânge de la Galați, care nu a fost ajutată de polițiști. „ Nu vom accepta ca astfel de situații să se repete vreodată”, a scris Mihai Fifor.

„Am început ziua cu o videoconferință cu șefii de inspectorate din teritoriu, pentru a trece în revista situația operativă și prioritățile săptămânii, urmând că tipul acesta de întâlniri săptămânale să capete un caracter permanent.

În ceea ce privește cazul de la Galați, am dispus măsuri ferme de verificare imediată a ceea ce s-a întâmplat, urmând că cei care se fac responsabili să fie trași la răspundere, conform legii. Nu vom accepta ca astfel de situații să se repete vreodată, atitudinea polițiștilor implicați fiind inadmisibilă.

Am cerut fiecărui inspector șef de poliție ca, în maximum o săptămână, să prezinte o evaluare riguroasă a activității Inspectoratului, structură cu structură, urmând că această să facă obiectul analizei imediate de la nivel central.
Aștept transparență, onestitate și corectitudine, iar cei care nu înțeleg importanța și responsabilitatea funcției, vor trebui să plece.

Acțiunile dispuse săptămâna trecută pe linia transportului ilicit de persoane continuă și în aceste zile și primele rezultate încep deja să apară.
Am fixat, de asemenea obiective precise pentru structurile MAI în legătură cu începerea anului școlar. Fiecare elev trebuie să se simtă în siguranță, acest subiect urmând să rămână o prioritate a Poliției române”, a scris Mihai Fifor, ministrul de Interne.

O anchetă internă a fost demarată la Inspectoratul de Poliție Galați, după ce doi polițiști au fost filmați în timp ce refuză să intervină pentru a ajuta o fată plină de sânge, despre care se crede că a fost victima unui viol.

Exit mobile version