Acasă Actualitate Atacul aerian din sudul Libiei a ucis 44 de persoane

Atacul aerian din sudul Libiei a ucis 44 de persoane

Atacul aerian din sudul Libiei a ucis u 43 de persoane
Atacul aerian din sudul Libiei a ucis u 43 de persoane

Atacul aerian cu dronuri al forțelor din Libia, asupra localității Murzuq, a ucis cel puțin 44 de persoane, a declarat luni un oficial local, conform Reuters.

Este al doilea cel mai mare atac aerian acuzat de forțele armatei naționale libiene (LNA), care au fost loiale lui Khalifa Haftar. Cei 44 de migranți au fost uciși, când a fost lovit un centru de detenție dintr-o suburbie a capitalei Tripoli.

LNA a confirmat o grevă duminică la Murzuq, dar a negat că a vizat vreun civil. LNA a negat, de asemenea, că a lovit centrul de detenție. Acesta a recunoscut, însă, că au crescut atacurile aeriene asupra Capitalei.

Greva aeriană a avut ca urmare 44 de oameni uciși și 51 de răniți. Acesta este doar un număr inițial de victime, declară Mohamed Omar, membru al consiliului municipal Murzuq

LNA a preluat Murzuq la începutul acestui an, ca parte a unei ofensive pentru a controla sudul care produce petrol. Ulterior, LNA s-a mutat pentru a concentra forțele spre nord, unde a încercat să ia capitala Tripoli într-o campanie de patru luni.

Atacul aerian urmat de alianțe LNA-ONU

LNA Haftar, aliată unui guvern paralel, cu sediul în estul Libiei, și-a văzut avansul pe Tripoli. LNA deține de apărări robuste la marginea capitalei și va începe greve aeriene grele după ce „mijloacele tradiționale” de război s-ar fi epuizat.

Organizația Națiunilor Unite nu denunțat LNA, dar a declarat că atacurile au „continuat nestingherite” de la începutul ofensivei LNA de la Tripoli. Nu a existat niciun comentariu al ONU cu privire la greva Murzuq.

Încercarea lui Haftar de a captura Tripoli a deraiat încercările ONU de a pune capăt haosului care a predominat în Libia de la răsturnarea lui Muammar Gaddafi, susținută de NATO în 2011.

Aurelian Marian Soare

Exit mobile version