Acasă Actualitate Grecia. Seism in Marea Egee

Grecia. Seism in Marea Egee

seism in Grecia
Foto ekathimerini.com

Un seism cu magnitudinea de 4,8 s-a produs sâmbătă în Grecia, în largul insulei Karpathos din Marea Egee, conform Observatorului geodinamic din Atena, fără a produce victime sau pagube materiale, transmite AFP, preluata si de Agerpres.

Epicentrul seismului produs la ora 09:51 GMT este situat la 71 de kilometri de ţărmul insulei Karphatos, la adâncimea de 12 kilometri. Acest cutremur s-a produs la trei zile după cel cu magnitudinea de 5,2 care a lovit insula Creta. Seism care, de asemenea, nu a produs victime sau pagube.

Situată în nord-estul Mării Mediterane, pe o importantă falie geologică, Grecia este deseori lovită de cutremure, dar din fericire majoritatea acestora au intensitate redusă şi nu produc victime sau pagube materiale.

Un seims important a avut loc in Grecia in urma cu doi ani

În urmă cu doi ani, un seism cu magnitudinea de 6,7 produs pe insula Kos din Marea Egee a provocat moartea a două persoane şi importante pagube materiale. În 1999, 143 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un seism de 5,9 grade produs în regiunea capitalei Atena.

Lucrează din 2001 în mass-media şi consideră că cel mai important lucru în această meserie este corectitudinea. Jurnalist specializat pe domeniul economico-financiar, își călăuzește pașii după motto-ul „În afaceri, ca și în viață, trebuie să fii fair-play. Doar în acest fel câștigi cu adevărat!”
Exit mobile version