Acasă Actualitate Al treilea jurnalist a fost asasinat in Mexic

Al treilea jurnalist a fost asasinat in Mexic

Foto stirileprotv.ro

Doi jurnalişti au fost împuşcaţi mortal vineri în Mexic. In noaptea de vineri spre sambata a fost impuscat inca un jurnalist. Astfel ca numărul reporterilor ucişi în această săptămână în ţară a ajuns la trei. datele sunt confirmate de surse oficiale, transmite France Presse. Informatia a fost preluata si de Agerpres.

Al treilea jurnalist a fost asasinat in Mexic, in ultimele 48 de ore.

Al treilea jurnalist impuscat in Mexic se numeste Jorge Celestino Ruiz. Lucra pentru cotidianul El Grafico de Xalapa, a fost împuşcat mortal în noaptea de vineri spre sâmbătă. Crima s-a produs în municipalitatea Actopan, în estul oraşului Veracruz, a confirmat primarul acestui oraş, Paulino Dominguez.

Casa celui de-al treilea jurnalist omorat mai fusese tinta unor focuri de arma

Potrivit unei surse din poliţie, care a solicitat anonimatul, casa lui Ruiz a fost „ţinta unor focuri de armă”. Evenimentul a avut loc în octombrie. ”Au fost trase gloanţe şi în vehiculul său pentru a-l intimida”, a adăugat această sursă, fără alte detalii.

Potrivit unor colegi ai jurnalistului, Jorge Celestino Ruiz nu-şi mai semna articolele pentru a evita să se facă remarcat.

Situatia din Mexic este in vizorul autoritatilor. Secretarul de stat pentru securitate publică din Veracruz, Hugo Gutierrez, a condamnat cu vehemenţă, pe Twitter, uciderea jurnalistului drept „un atac la libertatea de exprimare”, mai informeaza Agerpres.

Exit mobile version