Acasă Actualitate A lovit un biciclist şi a plecat de la locul faptei

A lovit un biciclist şi a plecat de la locul faptei

A lovit un biciclist şi a plecat de la locul faptei

Un tânăr de 19 ani, din Cezieni, Olt, a lovit un biciclist şi a plecat de la locul faptei. Azi, la prânz polţiştii au fost sesizați prin SNUAU 112 că pe raza comunei Cezieni, județul Olt, a avut loc un eveniment rutier.
La fața locului, în urma cercetărilor efectuate oamenii legii au l-audentificat pe tânăr. Acesta în timp ce a condus un autoturism, nu ar fi păstrat o distanță laterală suficientă față de un biciclist, acroșându-l.
Victima, în vârstă de 68 de ani, din aceeași localitate, a fost transportată la Spitalul Municipal Caracal pentru a primi îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia și vătămare corporală din culpă.

Sfaturi privind circulaţia pe bicicletă

Inspectoratul de Poliție Județean Olt reamintește participanților la traficul rutier faptul că distanța laterală recomandată la depășirea unei biciclete este de 1.5 m.
Totodată,

  • biciclistul nu are voie să transporte o altă persoană, cu excepția situației când vehiculul este construit și/sau echipat special pentru transportul altor persoane.
  • biciclistul nu are voie să circule în interiorul localităților în care nu funcționează iluminatul public, precum și în afara localităților, fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă.
  • copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicleta, de către un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcție cu un suport special sau dacă are montat un dispozitiv omologat.
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version