Știri de ultima orăActualitateRezultate Start-Up Nation: Cele 8.597 firme care au semnat acorduri de finanțare

Rezultate Start-Up Nation: Cele 8.597 firme care au semnat acorduri de finanțare

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a publicat lista primelor 8.597 de acorduri de finanțare pentru fondurile nerambursabile de maximum 200.000 de lei fiecare, semnate până în data de 12 iulie 2019 inclusiv, în programul Start-Up Nation, ediția 2018-2019, potrivit Startupcafe.ro.

„Lista centralizată a acordurilor de finanțare semnate va fi actualizată în perioada următoare, continuând etapele de semnare a acordurilor conform procedurilor specifice fiecarui program de finantare”, a menționat ministerul, luni, 16 iulie 2019.

Guvernul a promis un buget de 2 miliarde de lei

În programul Start-Up Nation 2018-2019, Guvernul a promis un buget de 2 miliarde de lei, Banii sunt pentru finanțarea a maximum 10.000 de microîntreprinderi și firme mici și mijlocii cu cel mult 200.000 de lei fiecare, fonduri nerambursabile. Bugetul actual al programului cuprinde însă credite bugetare de 383 de milioane de lei și restul până la 2 miliarde de lei credite de angajament. Ministrul Oprea a spus, în luna aprilie, că mizează pe băncile partenere, Banca Transilvania, CEC și BCR, care să acorde credite-punte beneficiarilor, astfel încât aceștia nu vor avea nevoie de avansuri în număr mare, facilitate introdusă anul acesta. În semestrul al doilea al anului 2019, când se va face rectificarea bugetară, programul va avea însă nevoie de transformarea creditelor de angajament în credite bugetare. De asemenea, acestea permit plățile către beneficiari.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS