Acasă Actualitate Facebook amână lansarea criptomonedei Libra

Facebook amână lansarea criptomonedei Libra

Facebook amână lansarea criptomonedei Libra
Facebook amână lansarea criptomonedei Libra

Directorul Facebook, care coordonează proiectul Libra, David Marcus, a declarat că lansarea criptomonedei Libra va avea loc după eliminarea îngrijorărilor autorităţilor de reglementare şi obţinerea tuturor aprobărilor, relatează agenția Reuters, citată de News.ro

Marcus spune că această criptomonedă nu este creată pentru a concura cu monedele ţărilor. De asemenea, el neagă că moneda va interfera cu politica monetară, potrivit newmoney.ro.

„Asociaţia Libra, care va administra rezervele, nu intenţionează să concureze cu nicio monedă suverană sau să intre în arena politicii monetare. Politica monetară este în mod corect atribuţia băncilor centrale”, va spune Marcus, potrivit unei declaraţii pregătite pentru Comisia bancară din Senat.

Marcus a adăugat că Libra Association, în frunte cu Facebook, intenţionează să se înregistreze ca o afacere de servicii monetare, la Reţeaua de Combatere a Delictelor Financiare (FinCEN) din cadrul Departamentului Trezoreriei. Acesta se aşteaptă să se respecte în totalitate legile referitoare la prevenirea spălării banilor şi la secretul bancar.

Libra să fie interzisă

De la anunţarea proiectului, Facebook a fost ţinta unui val constant de critici şi scepticism din partea oficialilor din întreaga lume. Aceştia sunt îngrijoraţi de securitatea datelor, spălarea de bani şi protejarea consumatorilor. Marcus va fi audiat în comisiile din Congres care supraveghează sectoarele financiare. Mai mulţi membri au sugerat ca Libra să fie interzisă, potrivit adevarul.ro.

Autor: Valentina Grădinaru

Exit mobile version