Acasă Actualitate Noi imagini cu haosul creat de furtuna din Grecia

Noi imagini cu haosul creat de furtuna din Grecia

Furtuna din Grecia a ucis 7 oameni

Şapte turişti au murit şi peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor şi furtunilor care au afectat nordul Greciei.

Iniţial, fuseseră anunţate 6 decese, însă bilanţul a crescut la 7. Autorităţile elene au decretat stare de urgenţă în zona Halkidiki, scrie Mediafax. Cel puţin 140 de pompieri acţionează în zonă. Printre morţi se află şi o femeie şi un băiat de opt ani, ambii de naţionalitate română. Ei au decedat în urma prăbuşirii acoperişului unui restaurant din localitatea Nea Plagia. Un alt român a fost rănit, transmite MAE.

Meteorologii estimează că va continua să plouă în zonă şi joi dimineaţă.

Un alt bărbat şi o femeie au fost răniţi în acelaşi incident

Numărul morţilor din timpul dezastrului din Grecia a crescut la şapte morţi după ce un alt trup neînsufleţit a fost găsit, în zona lovită de furia naturii. Un bărbat de o altă naţionalitate a murit după ce furtuna a distrus o rulotă în Halkidiki, o locaţie turistică populară, au informat autorităţile.

Un alt bărbat şi o femeie au fost răniţi în acelaşi incident. În doar 30 de minute, peninsula a fost devastată de furtuna care a lovit ca un uragan. Rafalele puternice de vânt au luat pe sus tot ce le-a ieşit în cale: acoperişuri ale clădirilor, mobilier stradal şi panouri de publicitate. Copacii au fost smulşi din rădăcini şi doborâţi peste cablurile de electricitate. Penisula a rămas în beznă, în urma dezastrului.

AUTOR: Valentina Grădinaru

Exit mobile version