Acasă Actualitate Suspectat de omor în Marea Britanie, arestat la Dej

Suspectat de omor în Marea Britanie, arestat la Dej

Un român acuzat că a omorât în urmă cu şase ani o pictoriţă din Marea Britanie a fost arestat astăzi la Dej.
Tânărul, de 27 de ani, din Dej, a fost arestat, în această dimineaţă, după o operaţiune de amploare a poliţiştilor români şi britanici.
Crima care a îngrozit Marea Britanie s-a petrecut în urmă cu şase ani. Totul s-a întâmplat în noaptea de 29 spre 30 decembrie 2013, în micul orăşel Bosham din districtul West Sussex.

Casa în care a fost ucisă pictoriţa (Foto: www.itv.com)

Artista Valerie Graves, de 55 de ani, a fost găsită fără suflare în baia locuinței sale. Femeia avea răni grave la cap și traumatisme faciale.
Victima era o artistă respectată, mamă şi bunică, dar şi proprietara unei galerii de artă. Femeia a fost ucisă în condiţii greu de imaginat de un bărbat care a intrat peste ea în casă.
Cazul morţii lui Valerie Graves a stârnit o anchetă de amploare care a durat ani de zile, timp în care poliţiştii şi procurorii britanici au apelat la toate modalităţile posibile pentru identificarea ucigaşului. S-a oferict chiar o recompensă de 10.000 de lire pentru prinderea ucigașului.

Anchetatorii au descoperit că Valerie Graves a fost ucisă de un român

Un suspect a fost arestat pe 14 ianuarie 2014, însă eliberat la scurt timp, din lipsă de probe.
Câteva luni mai târziu, polițiștii britanici au obținut un profil genetic și au demarat o amplă operațiune, intervievând aproximativ 9.500 de persoane, pentru a obține indicii despre ucigaș.
Într-un final, anchetatorii britanici au descoperit că profilul genetic al ucigaşului se potriveşte cu cel al unui tânăr român în vârstă de 27 de ani, astfel că au cerut ajutorul poliţiştilor români pentru a-l prinde.

În această dimineață, polițiștii din cadrul Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R. și cei de la I.P.J. Cluj au efectuat o percheziție, la domiciliul unui bărbat, suspect de comiterea infracțiunii de omor asupra unei femei din Marea Britanie.

Pe parcursul percheziției domiciliare de astăzi, a fost pus în aplicare și un mandat european de arestare pe numele tânărului, emis de autoritățile din Marea Britanie, suspectul urmând a fi prezentat magistraților Curții de Apel Cluj, în vederea confirmării mandatului.

La activități au participat și 4 polițiști din Anglia, documentarea activității infracționale a celui în cauză fiind realizată, în cursul acestui an, de către polițiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R., din cadrul I.P.J. Cluj, cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale și I.P.J. Sălaj, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj și în colaborare cu Ambasada Marii Britanii la București – National Crime Agency.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version