Acasă Actualitate Noutăți Start-Up Nation: Scădere de comision la garantarea creditului-punte

Noutăți Start-Up Nation: Scădere de comision la garantarea creditului-punte

Noutăți Start-Up Nation: Scădere de comision la garantarea creditului-punte
Noutăți Start-Up Nation: Scădere de comision la garantarea creditului-punte

Antreprenorii calificați la finanțare prin programul Start-Up Nation vor putea beneficia de o reducere a comisionului de garantare a creditului-punte, în urma unor discuții între Fondul de garantare, Consiliul Concurenței și Banca Transilvania, a declarat, vineri, pentru StartupCafe.ro, un director din BT, potrivit startupcafe.

Pentru noi informații privind derularea programului Start-Up Nation, am întrebat la cea mai instituție bancară din România, Banca Transilvania fiind una dintre cele trei bănci partenere care oferă servicii beneficiarilor schemei de finanțare de la stat.

„După o discuție de azi-dimineață, tripartită, cu Fondul Național de Garantare și Consiliul Concurenței, am reușit o reducere a comisionului de garantare care era solicitat până acum la acordarea creditului-punte. Și așteptăm să formalizăm concret, într-un termen destul de scurt, într-o săptămână, maximum două, să avem și un procent considerabil diminuat. Anul acesta noi ne-am propus ca într-un termen de maximum două săptămâni să avem un răspuns ca acest comision cu FNGCIMM să scadă și mai mult și sunt șanse”, a declarat Dragoș Ungureanu, director comercial adjunct pentru firme mici și mijlocii, din cadrul Băncii Transilvania.

În acest moment, înainte să se ia decizia de scădere, comisionul de garantare perceput de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM este de 3,8%, iar acest comision scade la 2,48% dacă antreprenorul optează și pentru contragaranție, de la Fondul Român de Contragarantare. Așadar, se așteaptă o nouă scădere a comisionului.

Citeste continuarea pe startupcafe.

Exit mobile version