Acasă Actualitate A fost cutremur azi-noapte! În ce orașe din România s-a resimțit

A fost cutremur azi-noapte! În ce orașe din România s-a resimțit

A fost cutremur azi-noapte! În ce orașe din România s-a resimțit
A fost cutremur azi-noapte! În ce orașe din România s-a resimțit

A fost cutremur azi-noapte! Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunță că România s-a cutremurat din nou, azi-noapte. Cutremurul a avut loc în județul Buzău, iar specialiștii transmit că s-a produs la o adâncime de 99 de kilometri, potrivit realitatea.

Noaptea trecută, un seism de 4.2 grade pe scara Richter a zguduit România, iar mișcările seismice se produc din ce în ce mai des. Ultimul cutremur de pe teritoriul României a avut loc la ora 11:40 și a avut o magnitudine de 3,4 pe scara Richter. Acesta este cel de-al treilea cutremur al zilei de sâmbătă, 22 iunie

În noaptea de vineri spre sâmbătă, au mai avut loc două cutremure: unul de 2,3 grade pe Richter, în judeţul Botoşani, iar celălalt cu o magnitudine însemnată, de 4,2 grade pe Richter, în judeţul Buzău. Cele mai apropiate localități de epicentrul cutremurului au fost Nehoiu (19 km), Întorsura Buzăului (25 km), Covasna (26 km), Târgu Secuiesc (42 km) și Vălenii de Munte (47 km).

Ce să faci în timpul un cutremur puternic în România:

  •  – Păstrați-vă calmul, nu intrați în panică, liniștiți-i și pe ceilalți, protejați copiii, bătrânii și femeile.
  •  – Dacă sunteți afară rămâneți departe de clădiri, feriți-vă de tencuieli, cărămizi, coșuri, parapete, cornișe, geamuri, care de obicei se pot prăbuși în stradă.
  • – Dacă vă aflați înăuntru, nu vă apropiați de ferestre, ci stați înspre centrul clădirii, lângă un perete structural rezistent.
  • – Protejați-vă sub o grindă solidă, birou, masă, iar copiii sub băncile din clasă sau mese.
  • – Sprijiniți-vă cu mâinile de podea sau țineți-vă cu mâinile de piciorul unei mese sau de tocul ușii pentru a vă asigura stabilitatea. Vă mai puteți proteja stând la podea lângă un perete solid, ghemuit pe genunchi și coate, cu fața în jos: cu palmele împreunate vă veți proteja capul (ceafa), iar cu antebrațele pe lateral, fața.
  • – Închideți sursele de foc cât puteți de repede, dacă a luat foc ceva, interveniți imediat după ce a trecut șocul puternic.
  • – Nu fugiți pe ușă, nu săriți pe fereastră, nu alergați pe scări, nu utilizați liftul, dar – dacă puteți – deschideți ușa spre exterior, spre a preveni blocarea ei, în vederea eventualei evacuări după terminarea seismului. Evitați aglomerația
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.
Exit mobile version