Iulian Silişteanu, primarul comunei doljene Rast, a fost amendat de poliţişti cu suma de 200 de lei pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Potrivit oamenilor legii, o femeie a sunat la 112 şi a sesizat faptul că primarul comunei stă în faţa unei secţii de votare şi nu lasă să intre persoanele domiciliate în alte localităţi. Poliţiştii care au mers la faţa locului au constatat că cele sesizate nu se confirmă, însă au hotărât să-l amendeze pe edil cu 200 de lei pentru că a făcut scandal chiar în faţa secţiei de votare. „Primarul unei localități din Dolj a fost amendat cu 200 de lei pentru tulburarea ordinii publice în fața secției de votare”, a transmis Ministerul Afacerilor Interne(MAI) într-un comunicat.
Un alt incident a fost înregistrat în comuna Carpen, unde o persoană a sunat la 112 şi a sesizat faptul că într-o cabină de vot au intrat două persoane în acelaşi timp. Nici acest lucru nu s-a confirmat, iar cel care a sunat la 112, fără temei spun poliţiştii, a primit o amendă de 200 de lei. „În județul Dolj, un cetățean a semnalat la numărul unic de urgență 112, faptul că într-o cabină de vot ar fi intrat două persoane în același timp. Fapta sesizată nu a fost confirmată, iar persoana care a semnalat a fost amendată cu 200 de lei”, au mai precizat reprezentanţii MAI.

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.