6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSituaţie paradoxală într-un spital din România: Secţie de terapie intensivă, nefolosită de cinci ani, deşi a fost complet modernizată

Situaţie paradoxală într-un spital din România: Secţie de terapie intensivă, nefolosită de cinci ani, deşi a fost complet modernizată

Secţia de terapie intensivă a unui spital din judeţul Galaţi este nefolosită, deşi în urmă cu cinci ani a fost reabilitată şi dotată cu aparatură de ultimă generaţie. Unitatea medicală nu are un medic specialist şi, deşi au fost organizate mai multe concursuri, nu s-au prezentat persoane interesate, transmite Mediafax.

Secţia de ATI a Spitalului din Târgu Bujor a fost modernizată în urmă cu 5 ani. De atunci, secţia stă închisă, iar aparatele nou nouţe nu au fost folosite niciodată, deoarece niciun medic anestezist nu doreşte să se angajeze la spitalul din oraşul gălăţean.

La fiecare cinci luni, conducerea spitalului organizează concurs pentru ocuparea postului şi nici măcar medicii rezidenţi nu sunt atraşi de poziţia oferită.

„Secţia de ATI a fost modernizată acum cinci ani. A fost modernizată integral, cu covor antistatic medical, cu aparatură de ultimă generaţie, paturi, zona preoperatorie, zonă postoperatorie. De atunci scoatem o dată la cinci luni postul de medic anestezist la concurs, nu se prezintă nimeni, nu se interesează nimeni. Este şi o specializare mai aparte, sunt mai puţini medici anestezişti, cel puţin la Galaţi. Nu stăm degeaba, pregătim medici rezidenţi, dar din păcate unii dintre ei, la finalul rezidenţiatului, pleacă în alte părţi. Noi îi pregătim cu speranţa că la final unul va veni şi va lucra în spitalul nostru”, a declarat managerul Spitalului Orăşenesc Tg.Bujor, Victoria Gheonea.

În lipsa unui anestezit, medicul chirurg de la Tg. Bujor intervine doar la cazurile uşoare, cele complicate fiind transferate la Spitalul de Urgenţă din Galaţi.

„Au oferte de la cabinetele private de la cabinetele din Galaţi, ce să caute aici? Sala de operaţii este corespunzătoare, dincolo paturile, la fel, dar dacă nu ai reanimatorul, medicul, nu se poate. Este nevoie de doi, nu de unul. Experienţa pe care o am de 40 de ani în chirurgie, mai ştiu să fac câte o anestezie. Evident că nu facem decât intervenţii mici, la intervenţiile mari bolnavul trebuie controlat
bine înainte”, a declarat medicul chirurg Ştefan Chicoş.

Probleme cu lipsa de personal sunt şi la alte secţii ale spitalului din Tg. Bujor. Recent, conducerea unităţii a reuşit să angajeze 8 medici după ce autorităţile judeţene au cumpărat un microbuz cu care specialiştii sunt transportaţi în fiecare zi din Galaţi până la Tg. Bujor şi înapoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS