6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIranul amenință din nou SUA. Oficial militar: "Putem scufunda navele de război americane"

Iranul amenință din nou SUA. Oficial militar: „Putem scufunda navele de război americane”

Iranul poate scufunda navele de război americane trimise în regiunea Golfului folosind rachete şi „arme secrete”, a declarat un înalt oficial militar iranian, relatează Reuters, preluata de Hotnews

Statele Unite au anunţat vineri desfăşurarea a 1.500 de soldaţi în Orientul Mijlociu, descrisă ca un efort de a consolida apărarea împotriva Iranului, în timp ce au acuzat Gărzile Revoluţionare ale ţării că sunt direct responsabile pentru atacuri asupra unor petroliere în această lună.

„America… trimite două nave de război în regiune. Dacă ei comit cea mai mică prostie, vom trimite aceste nave la fundul mării împreună cu echipajul şi avioanele lor folosind două rachete sau două noi arme secrete”, a declarat generalul Morteza Qorbani, consilier în comandamentul militar iranian.

Ultimele acţiuni ale Statelor Unite vin pe fondul analizei administrației Trump referitoare la un potenţial atac din partea Iranului și după deciziile de a accelera desfăşurarea unui portavion, precum şi trimiterea de bombardiere şi rachete suplimentare Patriot în Orientul Mijlociu.

Experţi occidentali afirmă că Iranul îşi exagerează adesea capabilităţile pentru arme, deşi există preocupări legate de programul său de rachete, în special cele balistice cu rază lungă de acţiune, mai transmite Hotnews.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS