6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeputat PNL: Luni dimineață voi depune plângere penală contra jandarmilor care au ridicat protestatarii din Topoloveni. Sechestrarea unor cetăţeni europeni reprezintă un grav abuz

Deputat PNL: Luni dimineață voi depune plângere penală contra jandarmilor care au ridicat protestatarii din Topoloveni. Sechestrarea unor cetăţeni europeni reprezintă un grav abuz

Deputatul PNL Florin Roman a anunţat sâmbătă, într-o declaraţie de presă, că va depune plângere penală împotriva jandarmilor de la Topoloveni, potrivit Agerpres.
„Am luat decizia de a depune luni dimineaţa o acţiune penală împotriva şefului dispozitivului de jandarmi care a acţionat la Topoloveni împotriva unui grup de protestatari. În mod abuziv, jandarmii prezenţi au ridicat protestatarii adunaţi spontan, deşi aceştia fluturau actele de identitate pentru a se legitima. Caracterul spontan al acestui protest este întărit de faptul că nu a existat o informare publică referitoare la vizita preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, la Topoloveni. Oamenii paşnici, care au protestat civilizat pe trotuar, s-au adunat spontan la auzul veştii că Liviu Dragnea e în Topoloveni. Practic, sechestrarea unor cetăţeni europeni reprezintă un grav abuz al jandarmilor din dispozitiv, care, la întrebarea legitimă a unui protestatar: ‘De ce ne luaţi’, a răspuns: ‘Pentru că aşa vreau eu!’ „, a spus Florin Roman.
El a mai precizat că „reţinerea la poliţie a protestatarilor a fost calculată în aşa fel aceştia au fost lăsaţi să plece acasă imediat după ce Liviu Dragnea a părăsit localitatea Topoloveni”.
„Reţinerea la poliţie a protestatarilor a fost calculată în aşa fel încât aceştia să fie lăsaţi să plece acasă imediat după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a părăsit localitatea Topoloveni. Pentru a trage de timp, aşa-zişii ‘oameni ai legii’ au trecut inclusiv în baza Interpol a protestatarilor anti-PSD. Deşi liderii PSD, Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă, sunt aşteptaţi ad-hoc de protestatari peste tot în ţară, niciunde până acum, protestatarii adunaţi spontan nu au fost ridicaţi. În cel mai rău caz s-au dispus sancţiuni contravenţionale. Slugărnicia şi obedienţa jandarmilor care au intervenit la Topoloveni vine după declaraţia ministrului de Interne, Carmen Dan, cea care a ameninţat protestatarii anti-PSD cu duba şi după ce mai mulţi lideri PSD, inclusiv Liviu Dragnea, au oferit declaraţii publice asemănătoare, semn că sechestrarea abuzivă a protestatarilor de la Topoloveni a fost un act premeditat. Este din ce în ce mai evident că PSD, cu sprijinul armat al unor jandarmi obedienţi, cu încălcarea legii, încearcă stoparea unor proteste ad-hoc, normale în orice democraţie, mai puţin în cea românească. E începutul dictaturii impuse de Liviu Dragnea!”, a conchis Florin Roman.

Protestatarii care s-au adunat în fața Casei de Cultură din Topoloveni pentru a-l aștepta pe liderul PSD Liviu Dragneaau fost ridicați de jandarmi și duși cu dubele la poliție.

„Persoanele vor fi sancționate contravențional pentru participarea la o adunare publică nedeclarată și refuzul părăsirii zonei la solicitarea jandarmilor”, a precizat Inspectoratul de Jandarmi județean „Basarab I” Argeș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS