6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO adolescentă însărcinată din Chicago a fost găsită moartă într-un tomberon. Copilul i-a fost furat din pântece

O adolescentă însărcinată din Chicago a fost găsită moartă într-un tomberon. Copilul i-a fost furat din pântece

Marlen Ochoa-Lopez era însărcinată în nouă luni atunci când a fost omorâtă și copilul i-a fost furat din pântece. Crima a îngrozit orașul Chicago. Adolescenta de 19 ani a dipărut în data de 23 aprilie, scrie CNN, după ce a cerut ajutorul pe un grup de Facebook intitulat „Help a Sister Out” (n.r. „Ajutați o soră”), scrie digi24.ro.

Ochoa-Lopez, care mai avea un copil mic, avea nevoie de ajutor pentru a achiziționa un cărucior dublu. Cel puțin asta demonstrează mesajele postate pe social media. Iar varianta este confirmată și de un pastor apropiat familiei, care îi oferea sprijin.

Elevă la Liceul Latino Youth, tânăra a mărturisit că nu are un job și că are nevoie de bani. S-a oferit să facă un schimb de bunuri pentru a intra în posesia unui cărucior dublu și era în căutare de donații. La mesajele lui Ochoa-Lopez a răspuns o femeie care s-a oferit să o ajute pe tânără cu haine pentru bebeluș și alte obiecte necesare, pe care ea nu le folosise. A rugat-o pe adolescentă să o contacteze în privat. Trupul tinerei a fost găsit marți în lada de gunoi a femeii care îi oferise ajutor, au declarat polițiștii. Legiștii au determinat că adolescenta fusese strangulată cu un cablu și copilul tăiat pur și simplu din pântece, a dezvăluit șeful adjunct al detectivilor din Chicago, Brendan Deenihan. Copilul a supraviețuit, însă se află la spital, în stare gravă. Trei oameni sunt acum sub anchetă penală în acest caz: doi sunt acuzați de crimă și alte infracțiuni, iar o a treia de tăinuire. Clarisa Figueroa, în vârstă de 46 de ani, este acuzată că ar fi ademenit-o pe Ochoa-Lopez în casa ei. Fiica acesteia, în vârstă de 24 de ani, pe nume Desiree, a mărturisit că a participat la crimă. Iar iubitul lui Figueroa, Piotr Bobak, este acuzat că ar fi ascuns fapta celor două.

Polițiști au dezvăluit că au descoperit autorii faptelor în urma unui indiciu important, primit în data de 7 mai. Atunci, un prieten de-ai victimei le-a spus detectivilor despre mesajele pe care Ochoa-Lopez le-a schimbat pe Facebook cu Figueroa, înainte ca adolescenta să dispară. Se pare că aceasta își cunoștea călăii și mai cumpărase lucruri pentru copii de la ei și în trecut.

În ziua în care Ochoa-Lopez a dispărut, Departamentul de Pompieri din Chicago a primit un telefon în care li se cerea ajutorul: un copil nou-născut nu se simțea bine. Telefonul a venit chiar din casa unde ulterior a fost descoperit cadavrul tinerei, au spus autoritățile.

Copilul se află acum la spital, în stare gravă. A fost transportat la urgențe chiar în ziua respectivă, alături de o femeie, Clarisa Figueroa, care pretindea că este mama copilului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS