10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMiliardar grec, arestat după ce în avionul său s-au găsit 5.000 de plante de canabis

Miliardar grec, arestat după ce în avionul său s-au găsit 5.000 de plante de canabis

Miliardarul grec Alkiviades „Alki” David, care deține împreună cu familia sa fabricile de îmbuteliere Coca-Cola Hellenic, a fost reținut de poliție în Insulele Caraibe pentru deținerea de canabis în cantitate uriașă, în avionul său de lux. David este membru al familiei Leventis, care conduce cele mai mari spații comerciale de îmbuteliere din Europa după o fuziune cu băuturi spirtoase Coca-Cola, având o avere de aproximativ 4,6 miliarde lire sterline. Averea lui se ridică la 2,6 miliarde de lire sterline.
Controversatul miliardar grec de 50 de ani Alkiviades „Alki” David a fost arestat pe insula St. Kitts din Caraibe, informează Fox News.
Perchezițiile desfășurate la bordul avionului său ar fi scos la iveală cannabis în valoare de 1,3 milioane dolari, potrivit unor informații apropiate anchetei.

Conform Fox News, Alkiviades „Alki” David, a fost reținut de unitatea Anti-Narcotice la aeroportul internațional Robert L. Bradshaw. Asta după ce poliția a confiscat cele 5.000 de plante de cannabis, pungi de semințe și alte produse interzise, potrivit Vancouver Sun.

Miliardarul grec a fost acuzat de posesia de droguri interzise și intenția de furnizare și import în federația caraibiană.
David a afirmat că plantele aflate la bord au legătură cu o nouă afacere legală cu canabis pe care o demarează în regiune, potrivit In-Cyprus.com.
Miliardarul grec cu origini cipriote a anunțat în luna aprilie, împreună cu partenerul de afaceri Chase Ergen, că au format un consorțiu destinat dezvoltării afacerilor cu canabis în țările din Caraibe, cum ar fi Sf. Kitts-Nevis, Dominica și Antigua.
David a fost eliberat după ce a plătit o cauțiune de aproximativ 30.000 USD și urmează să se prezinte la Curtea Magistraților din Basseterre în data de 14 mai. Între timp, el trebuie să predea toate documentele de călătorie aflate în posesia sa și să raporteze zilnic la secția de poliție din Frigate Bay.

Acuzațiile se vor adăuga la grămada rapidă de acumulare a legilor lui David. Luna trecuta, miliardarul a fost obligat să plătească 8,5 milioane de lire sterline unui fost angajat pe care l-a concediat dupa ce acesta a refuzat să întreţină relaţii sexuale la locul de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS