14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmazon înlocuieşte peste 1.300 de angajaţi cu roboţi

Amazon înlocuieşte peste 1.300 de angajaţi cu roboţi

Cel mai mare retailer online, Amazon, desfăşoară un nou program prin care va introduce roboţi prin care să automatizeze o parte din munca angajaţilor din depozitele sale. În primă fază peste 1.300 de locuri de muncă ar putea fi înlocuite, scrie Reuters, citat de startupcafe.ro.

Compania a început introducerea noilor tehnologii care înlocuiesc anumite sarcini ale angajaţilor din depozitele sale, în ultimii ani. O astfel de tehnologie are, spre exemplu, scopul de a scana şi de a ambala marfa din depozite.

Noul program prefede introducerea acestor roboţi în alte câteva zeci de depozite, îlocuind astfel aproximativ 24 de locuri de muncă în fiecare depozit. Aceste dozite au, în medie, circa 2.000 de angajaţi.

Noul proiect implementat de Amazon ar duce la tăierea a circa 1.300 de locuri de muncă în 55 de depozite în Statele Unite, potrivit Reuters.

Costul unui astfel de robot este de circa 1 milion de dolari, plus cheltuieli de mentenanţă, dar aceste consturi ar urma să fie recuperate în mai puţin de doi ani.

Robotul folosit de Amazon, numit CartonWrap, este produs de o firmă italiană, CMC Srl, şi are capacitatea de a împacheta între 600 şi 700 de produse pe oră, ceea ce înseamnă o viteză de cinci ori mai mare faţă de cea a unui angajat. Robotul are, totuşi, nevoie de personal care să supravegheze funcţionarea lui sau sa facă anumite părţi din procesul de împachetare şi transport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS