17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎntâlnire a socialiștilor europeni la Sibiu, în absența liderilor PSD

Întâlnire a socialiștilor europeni la Sibiu, în absența liderilor PSD

Lideri socialiști europeni, în frunte cu Frans Timmermans, candidatul PES pentru șefia Comisiei Europene , aflați la Sibiu pentru summitul șefilor de stat și de guvern, participă joi la o întâlnire la care nu au fost invitați însă și liderii PSD. De altfel, la Sibiu nu află niciun lider social-democrat, nici premierul Viorica Dăncilă, care s-a plâns că nu a fost invitată la summit, iar PSD a ales în ziua reuniunii liderilor europeni să facă o demonstrație de forță la Iași și să aducă zeci de mii de oameni la un miting electoral, scrie Hotnews.

Întrevederea între socialiștii europeni este una informală, o parte dintre aceștia venind cu ocazia Summitului de la Sibiu, au declarat pentru HotNews surse politice. Liderii PSD nu participă la această întâlnire a socialiștilor europeni, au adăugat sursele citate.

De altfel, la Sibiu nu află niciun lider social-democrat, nici premierul Viorica Dăncilă, care s-a plâns că nu a fost invitată la summit, iar PSD a ales în ziua reuniunii liderilor europeni să facă o demonstrație de forță la Iași, unde vrea să aducă zeci de mii de oameni la un miting electoral.

În 11 aprilie, Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, anunța că PES ia lua în calcul îngheţarea relaţiilor cu PSD până la discutarea statului de membru al PES în iunie, dacă Guvernul nu clarifică angajamentul pentru statul de drept şi dacă nu va urma recomandărilor CE.

Afirmaţiile lui Stanişev au venit la scurt timp după ce Frans Timmermans a avertizat că Partidul Social-Democrat din România riscă excluderea din PSE din cauza situaţiei statului de drept.

În replică, social-democraţii susțineau că tratamentul unor colegi din PES este inadmisibil şi că se puteau aştepta la atacuri din partea adversarilor politici, însă nu din partea propriei familii politice. De asemenea, Liviu Dragnea a spus că a văzut atitudinea unor colegi din PES „cu muşchii încordaţi că vor îngheţa relaţiile cu PSD”, spunând că nu există în statutul PES aşa ceva şi că nu are de gând să le răspundă acum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS