12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMasacru comis de un grup de motociclişti în Nigeria. Au răpit toate elevele dintr-o şcoală

Masacru comis de un grup de motociclişti în Nigeria. Au răpit toate elevele dintr-o şcoală

Un grup de 150 de indivizi înarmaţi, circulând cu motociclete, au ucis cel puţin 15 persoane în două sate din nord-vestul Nigeriei, de unde au furat animale şi au dat foc la case, a anunţat joi poliţia, citată de AFP.

Atacul a avut loc miercuri după-amiază, în satele Gobirawa şi Sha Ka Wuce, din statul Karsina, potrivit purtătoarei de cuvânt a poliţiei regionale, Gambo Isa. El a survenit la 350 km de capitala federală, Abuja, o regiune care a suferit numeroase atacuri similare în ultimele luni.

Oameni înarmaţi au atacat de asemenea o şcoală de fete din Moriki, în statul Zamfara (nord), ″cu intenţia de a răpi eleve″⁣, a indicat purtătorul de cuvânt al statului, Mohammed Shehu. Atacatorii au fost alungaţi de către poliţişti şi săteni, dar doi bucătari şi cei trei copii ai lor sunt daţi dispăruţi şi se presupune că au fost răpiţi.
Bande criminale, care nu au o ideologie afişată, întreprind constant razii în sate, fură animale, dau foc la case, jefuiesc rezervele de hrană şi răpesc persoane contra unor răscumpărări.

Comunităţile rurale au constituit miliţii de autoapărare pentru a suplini lipsa de poliţişti sau de militari în aceste zone unde accesul este dificil. Dar forţele de autoapărare sunt la rândul lor acuzate de execuţii extrajudiciare în cazul unor presupuşi bandiţi, ceea ce exacerbează violenţele.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS