22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia va primi 600 de refugiaţi, în cadrul unui acord cu Biserica Catolică

Italia va primi 600 de refugiaţi, în cadrul unui acord cu Biserica Catolică

Italia a acceptat să primească 600 de solicitanţi de azil care trăiesc în prezent în Etiopia, Niger şi Iordania şi de care se va ocupa după aceea Biserica Catolică, informează Agerpres, citând DPA.

Comunitatea Sant’Egidio, un grup catolic de ajutorare, a făcut acest anunţ şi Conferinţa episcopilor italieni va semna mai târziu, vineri, un aşa-numit nou „coridor umanitar” cu Ministerul de Interne al ţării.

Ministrul este condus de adeptul unei linii dure faţă de migraţie, Matteo Salvini, liderul Ligii de extremă dreaptă. El susţine însă că nu este împotriva migraţiei, atât timp cât este strict reglementată.

Cei 600 de solicitanţi de azil urmează să sosească pe calea aerului în Italia în următoarele săptămâni, a declarat un purtător de cuvânt al Comunităţii Sant’Egidio.

Ei urmează să fie distribuiţi în întreaga Italie şi li se vor oferi cursuri de limbă şi alte forme de sprijin, cu ajutorul fondurilor asigurate de Sant’Egidio şi Biserica Catolică.

În cadrul acordurilor precedente „coridor umanitar” organizate de Sant’Egidio şi alţii, Italia a preluat 1.600 de solicitanţi de azil din tabere situate în Liban şi aproximativ 500 din Etiopia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS