Atacate de protestatari cu pietre şi cu sticle incendiare, vehiculele blindate ale armatei au lovit în plin mulţimea furioasă.

Juan Guaido, preşedintele autoproclamat al Venezuelei a chematpoporul să iasă pe străzi, pentru a continua „Operaţiunea Libertatea” până la căderea definitivă a uzurpatorilor.” Îi aşteptăm pe soldaţii loiali ai patriei, îi aşteptăm!”

Înconjurat de soldaţi, Juan Guaido a lansat apelul dintr-o bază militară din Caracas. El a subliniat că mai multe unităţi ale armatei s-au alăturat opoziţiei.

Preşedintele oficial, întors din drum de Rusia

Confruntările violente s-au extins rapid în capitala Venezuelei. Ele au demonstrat, însă, că armata rămâne, în cea mai mare parte, loială actualei conduceri.

Administraţia americană susţine că preşedintele Nicolas Maduro era gata să cedeze puterea şi să se refugieze în Cuba. S-ar fi răzgândit în ultimul moment, la sfatul Moscovei.

Consilierul pe probleme de securitate de la Casa Albă, John Bolton, a postat pe Twitter un ultimatum pentru conducerea de la Caracas, dar miercuri dimineaţă preşedintele Venezuelei a declarat că lovitura de stat împotriva sa a eşuat.