17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTensiuni in Venezuela. Pompeo spune ca o interventie militara americana "posibila daca va fi necesar"

Tensiuni in Venezuela. Pompeo spune ca o interventie militara americana „posibila daca va fi necesar”

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat miercuri că preşedintele Trump este pregătit, dacă va fi necesar, ca armata americană să intervină în Venezuela, unde au avut loc ciocniri violente în urma revoltei, marţi, a unui grup de soldaţi împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, relatează AFP, citata de Agerpres.

”O intervenţie militară este posibilă. Dacă este necesar, Statele Unite vor proceda în consecinţă „, a declarat şeful diplomaţiei americane.

”Am prefera o tranziţie paşnică la putere, cu plecarea lui Maduro şi organizarea de noi alegeri, dar preşedintele (Trump) a afirmat că la un moment dat va trebui să ia decizii”, a explicat Pompeo. „Este pregătit să facă ceea ce este necesar”, a spus el.

Autorităţile americane au lansat marţi o ofensivă pentru a creşte presiunea asupra lui Nicolas Maduro, alături de avertismente împotriva celor mai noi susţinători ai preşedintelui socialist al Venezuelei, cerând de asemenea cadrelor la putere de la Caracas să se delimiteze şi să se alăture taberei opozantului Juan Guaido.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS