16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVal de sinucideri printre elevii indieni după ce au picat un examen important / Anchetele au stabilit că notele au fost calculate greșit, printr-o eroare în sistem

Val de sinucideri printre elevii indieni după ce au picat un examen important / Anchetele au stabilit că notele au fost calculate greșit, printr-o eroare în sistem

Peste 20 de elevi indieni s-au sinucis în ultima săptămână din cauza notelor foarte mici obținute la examenul de matematică pentru admiterea la facultate. În urma reclamațiilor părinților, autoritățile au stabilit că au fost probleme majore cu noul sistem informatic folosit pentru calcularea notelor, fără a preciza însă și despre ce eroare a fost vorba. Peste o treime din cei un milion de elevi câți au parcipat la examen l-au picat, potrivit The Independent.

Elevii care s-au sinucis obținuseră anterior note foarte mari, iar acum s-au trezit cu note care nu șe permiteau admiterea la facultate.

Părinții au cerut o revizuire a rezultatelor după ce peste o treime din elevii din statul Telengana au picat examenul pe care îl susțin înainte de a aplica pentru învățământul superior. Ei au dat vina pe societatea Globarena Technologies Private Limited, cea care a furnizat Guvernului software-ul pentru a procesa rezultatele examinării.

De asemenea, părinții au reclamat că această companie a acordat puncte elevilor care nu s-au prezentat la examen și că erorile au fost acoperite, pentru că societatea ar avea legături strânse cu fiul unui ministru șef.

Autoritățile indiene au confirmat că au fost probleme majore cu noul sistem informatic folosit pentru calcularea notelor elevilor, dar nu au spus și despre ce eroare a fost vorba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS