27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe strică vremea din nou. Lapoviță și furtuni de 1 mai

Se strică vremea din nou. Lapoviță și furtuni de 1 mai

Vești proaste de la meteorologi. Începând de luni seara, înnorările se vor extinde în special în sud-vestul ţării, unde local vor fi averse şi descărcări electrice. Vremea va fi în general instabilă și mai rece decât în mod obișnuit la această dată.

Luni, cerul va fi variabil cu înnorări temporare și ploi de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice, pe arii restrânse cu precădere în nord-vest și în zona montană.

Începând din orele serii, înnorările se vor extinde în special în sud-vestul ţării, unde local vor fi averse şi descărcări electrice, informează Realitatea TV.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice datei, astfel că maximele se vor încadra între 16 și 25 de grade.

În Capitală, pe parcursul zilei, cerul va fi variabil cu o maximă în jur de 23 de grade.

Marți, vremea va fi în general instabilă și mai rece decât în mod obișnuit la această dată în regiunile intracarpatice. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade în Dealurile de Vest și 24 de grade în sud-est.

Se vor semnala averse și descărcări electrice în majoritatea regiunilor. Pe crestele montane vor fi precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de grindină. Vântul va avea intensificări temporare la munte și în regiunile sudice, dar și în timpul ploilor, când poate lua aspect de vijelie.

În Capitală, cerul va avea înnorări mai ales după-amiaza și seara, când se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat, trecător cu intensificări mai ales în timpul ploilor. Dimineaţa, 10-11 grade si la amiaza, 20-21 de grade.

Miercuri vremea se va menține în general instabilă, iar în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa sub mediile multianuale. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 grade izolat în Transilvania și 21 de grade în sudul Munteniei și în Dobrogea.

Vor fi înnorări temporar accentuate și averse, posibil însoțite și de descărcări electrice în vest, nord și în centru, precum și în zonele montane și pe arii restrânse în restul teritoriului. Pe crestele montane vor fi precipitații mixte.

Izolat, îndeosebi la munte, cantitățile de apă vor mai depăși 15 l/mp. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în sudul și sud-estul teritoriului, precum și în zona montană înaltă.

În Bucureşti, vremea va fi răcoroasă. 6-7 grade dimineata si 17-18 grade la amiaza. Pe parcursul zilei trecător vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va avea intensificări, temporar cu viteze mai mari în cursul după-amiezii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS