10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreţul petrolului continuă să scadă, în urma presiunii lui Trump de a creşte producţia de ţiţei pentru a atenua impactul sancţiunilor împotriva Iranului

Preţul petrolului continuă să scadă, în urma presiunii lui Trump de a creşte producţia de ţiţei pentru a atenua impactul sancţiunilor împotriva Iranului

Preţul petrolului a continuat să scadă și luni, după ce preşedintele american Doland Trump a cerut OPEC să crească producţia pentru a atenua impactul sancţiunilor acordate de Statele Unite împotriva Iranului, scrie Reuters.
Contractele futures Brent au fost la 71,66 dolari pe baril, în scădere cu 49 de cenţi sau 0,7%, în timp ce contractele futures ale petrolului american West Texas Intermediate (WTI) au fost 62,87 de dolari pe baril, în scădere cu 43 de cenţi sau 0,7%. Ambele valori ale contractelor futures au scăzut cu 3% faţă de sesiunea anterioară.
Banca ANZ a transmis, luni, că prețurile petrolului „au scăzut după ce președintele Trump a declarat că a vorbit cu Arabia Saudită privind reducerea impactului exporturilor de petrol iranian, prin creșterea fluxurilor în altă parte”.
Preşedintele Doland Trump a declarat, vineri, că a discutat cu membrii Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) pentru scăderea preţului petrolului, ceea ce, în opinia sa, va duce la scăderea preţului benzinei. Presiunile asupra cartelului s-au accentuat după ce Statele Unite au decis să pună capăt, de la 2 mai, derogărilor care permiteau ca opt ţări să cumpere petrol iranian.

 

Donald Trump afirmă că Arabia Saudită, liderul cartelului, şi celelalte ţări vor „compensa” pierderea de barili iranieni pe piaţa mondială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS