10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSituație disperată la Spitalul din Tulcea. Singurii medici de la Terapie Intesivă și-au dat demisia

Situație disperată la Spitalul din Tulcea. Singurii medici de la Terapie Intesivă și-au dat demisia

Situaţie fără precedent la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea. Singurii doi medici de la secţia de Terapie Intensivă şi-au depus demisiile. Spun că au luat această decizie din cauza faptului că secţia funcţionează în regim de avarie încă din februarie. Atunci, o colegă de-a lor s-a îmbolnăvit şi a fost la un pas să îşi piardă viaţa, informeaza Digi 24.

Deocamdată, sunt ajutaţi de un doctor ieşit la pensie, dar şi acesta urmează să se opereze. În aceste condiţii, gărzile sunt foarte greu de acoperit, iar asta a dus la epuizare fizică şi psihică, spun medicii demisionari.

Am încercat să facem un apel către toată lumea pentru a ne susține în demersurile noastre de a menține sectia deschisă și la parametri, cu doi medici anesteziști nu se poate face.

Ministerul s-a implicat, au fost 2 doctorițe detașate timp de o lună. Dacă cineva este interesat, dorește, poate să vină să ne ajute până depășim această situație. Până acum avem 2 speranțe că doi medici vor veni.

Secția e bine dotată, colectivul e bine închegat. Salariile au crescut, sportul este la maxim, există niste stimulente care se dau din patrea Consiliului Județean, oferim cazarea. Salariile diferă, ele ajung la 20.000 de lei pe lună”, afirmă Tudor Năstasescu, managerul spitalului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS