Acasă Actualitate Situație disperată la Spitalul din Tulcea. Singurii medici de la Terapie Intesivă...

Situație disperată la Spitalul din Tulcea. Singurii medici de la Terapie Intesivă și-au dat demisia

-

Situaţie fără precedent la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea. Singurii doi medici de la secţia de Terapie Intensivă şi-au depus demisiile. Spun că au luat această decizie din cauza faptului că secţia funcţionează în regim de avarie încă din februarie. Atunci, o colegă de-a lor s-a îmbolnăvit şi a fost la un pas să îşi piardă viaţa, informeaza Digi 24.

Deocamdată, sunt ajutaţi de un doctor ieşit la pensie, dar şi acesta urmează să se opereze. În aceste condiţii, gărzile sunt foarte greu de acoperit, iar asta a dus la epuizare fizică şi psihică, spun medicii demisionari.

Am încercat să facem un apel către toată lumea pentru a ne susține în demersurile noastre de a menține sectia deschisă și la parametri, cu doi medici anesteziști nu se poate face.

Ministerul s-a implicat, au fost 2 doctorițe detașate timp de o lună. Dacă cineva este interesat, dorește, poate să vină să ne ajute până depășim această situație. Până acum avem 2 speranțe că doi medici vor veni.

Secția e bine dotată, colectivul e bine închegat. Salariile au crescut, sportul este la maxim, există niste stimulente care se dau din patrea Consiliului Județean, oferim cazarea. Salariile diferă, ele ajung la 20.000 de lei pe lună”, afirmă Tudor Năstasescu, managerul spitalului.

Monica Stuparu
Monica Stuparu
Lucrează din 1998 la Gazeta de Sud şi consideră că unul dintre secretele reuşitei în acest domeniu este seriozitatea. E o persoană deschisă la ceea ce este nou, iar cea mai recentă provocare este să descopere tot ce se întâmplă în sistemul medical din Oltenia şi să ofere cititorilor informaţii corecte şi echidistante.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.