6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA fost descoperit al doilea cel mai mare diamant din lume de 1.758 de carate

A fost descoperit al doilea cel mai mare diamant din lume de 1.758 de carate

Al doilea cel mai mare diamant brut din istorie, de 1.758 de carate, cu o dimensiune ce o depășește pe cea a unei mingi de tenis, a fost descoperit într-o mină din Botswana, potrivit skynews.com, citat de Mediafax.
Diamantul, cântărind 352 de grame, a fost descoperit într-o mină administrată de compania canadiană Lucara Diamond Corp, la doar patru ani după ce o altă gemă de acest tip, de 1.109 carate, a fost găsită în același loc.
Reprezentanții companiei au avut dificultăți în a vinde gema, numită „Lesedi La Rona”, scoasă la licitație inițial în iunie 2016. În cele din urmă, diamantul a fost vândut companiei britanice Graff Diamonds, pentru 53 de milioane de dolari în 2018.
Potrivit publicației Forbes, din acel diamant au fost tăiate 67 de pietre prețioase.
Piatra descoperită recent este a doua ca mărime din istorie după celebrul Cullinan Diamond, de 3.106 carate, descoperit într-o mină de lângă Pretoria, în Africa de Sud, în 1905.
Două dintre diamantele obținute din Cullinan – Great Star of Africa și Lesser Star of Africa – fac parte dintre bijuteriile Coroanei Marii Britanii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS