Acasă Actualitate Kim Jong-un şi Vladimir Putin, întâlnire în premieră la Vladivostok

Kim Jong-un şi Vladimir Putin, întâlnire în premieră la Vladivostok

-

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, s-au întâlnit pentru prima dată joi pe insula Russky, în apropierea de Vladivostok., potrivit www.telegraph.co.uk.
Cei doi şi-au strâns mâna şi au pozat împreună, înainte de a intra într-o clădire a Universităţii Federale din Estul Îndepărtat, unde are loc summit-ul.
Potrivit BBC, Kremlinul a anunţat că cei doi liderii vor discuta despre denuclearizare, iar Kim Jong-un a precizat că solicită sprijin după ce discuţiile cu SUA au eşuat. Donald Trump şi Kim Jong-un s-au întâlnit la Hanoi la începutul acestui an fără a ajunge la un acord.

Putin a spus că speră că vizita lui Kim ne va „ajuta să înțelegem mai bine cum putem ajunge la o înțelegere în peninsula coreeană, ce putem face împreună, ce poate face Rusia pentru a sprijini procesele pozitive în curs de desfășurare. Fără îndoială, salutăm eforturile de a dezvolta dialogul dintre Corei și de a normaliza relațiile nord-coreean-americane”, a spus Putin.
Kim, care a sosit la Vladivostok o zi mai devreme la bordul trenului său blindat, i-a spus lui Putin că întâlnirea va contribui la întărirea și dezvoltarea relațiilor dintre Rusia și Coreea de Nord, care au o lungă istorie de prietenie.
„Am ajuns în Rusia purtând sentimentele calde ale poporului nostru şi, aşa cum am spus deja, sper că această vizită va fi una de succes şi utilă. Sper că în timpul întâlnirii cu preşedintele Putin, voi putea discuta într-un mod concret problemele legate de soluţionarea situaţiei peninsulei coreene şi de dezvoltarea relaţiilor noastre bilaterale”, a declarat Kim Jong-un, miercuri, la televiziunea rusă, după trecerea frontierei la Khasan.
Aceasta este prima vizită oficială a liderului nord-coreean în Rusia, pe agendă aflându-se denuclearizarea Coreei de Nord şi cooperarea economică între Moscova şi Phenian.
Kim Jong-un este însoţit de adjunctul ministrului de Externe, Choe Son Hui, relatează agenţia KCNA.

ȘTIRI VIDEO GdS