17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRemanierea Guvernului, în aşteptare. Viorica Dăncilă l-a sunat pe Klaus Iohannis, însă preşedintele nu i-a răspuns la telefon - surse

Remanierea Guvernului, în aşteptare. Viorica Dăncilă l-a sunat pe Klaus Iohannis, însă preşedintele nu i-a răspuns la telefon – surse

Premierul Viorica Dăncilă l-a sunat, marţi, pe Klaus Iohannis, însă reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale i-au transmis şefului Executivului că preşedintele este într-o acţiune şi că vor discuta mai târziu, au declarat surse guvernamentale, scrie Mediafax.

Şeful Executivului îl contactase pe preşedintele României ca să vorbească despre noii miniştri propuşi de PSD, au adăugat sursele citate.

Comitetul Executiv al PSD a decis, miercuri, remanierea unor miniştri şi retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. La finalul şedinţei, premierul a anunţat că PSD a decis să-i propună pe Eugen Nicolicea la Justiţie, pe Oana Florea, la Fonduri Europene şi pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Propunerile au fost transmise la Palatul Cotroceni.

Joi însă, Tudorel Toader a anunţat că demisionează de la conducerea ministerului Justiţiei, urmând ca premierul să transmită şi această demisie către Administraţia Prezidenţială. Toader a precizat că va asigura continuitatea la minister până când va fi numit un alt ministru.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că a primit propunerile de revocare şi de numire a noilor miniştri şi că prima impresie este aceea că remanierea guvernamentală se realizează ca lucrurile să meargă mai prost, adăugând că îi va transmite premierului un răspuns la începutul acestei săptămâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS