6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCodrin Ștefănescu și Mircea Drăghici, audiați la DNA

Codrin Ștefănescu și Mircea Drăghici, audiați la DNA

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, și trezorierul PSD, Mircea Drăghici, sunt audiați luni la DNA, în legătură cu modul în care au fost folosiți banii din subvenția primită de partid de la Autoritatea Electorală Permanentă. La intrarea la DNA, Ștefănescu și Drăghici au susținut că ancheta procurorilor este „abuzivă și pe lângă Constituție”. Pe 3 aprilie, DNA a anunțat că procurorii au început urmărirea penală împotriva trezorierului PSD, acuzat că și-ar fi însușit în scop personal 380.000 de euro din subvenția acordată partidului.
Codrin Ștefănescu a susținut că Autoritatea Electorală Permanentă și Curtea de Conturi sunt singurele instituții în măsură să verifice modul în care partidele cheltuiesc banii din subvenția de la AEP, iar aceste două instituții „chiar își fac treaba”.
„Să te bagi cu bocancii în viața internă a partidului mi se pare un lucru nefiresc. E abuzivă ancheta, modalitatea în care se bagă în viața partidului. (…) Nu aș vrea să se întâmple lucrul acesta nici unui partid de opoziție. Ancheta DNA este ilegală și pe lângă Constituție”, a declarat secretarul general al PSD, potrivit Agerpres.
„Oportunitatea cheltuirii banilor o decide partidul, nu DNA, nu e treaba DNA”, a mai spus Ștefănescu.
Întrebat de jurnaliști care e oportunitatea ca Mircea Drăghici să își cumpere casă sau mașină din subvenția de la AEP, așa cum spun procurorii, Drăghici a intervenit și a susținut că sunt „minciuni incredibile”.
Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, și trezorierul PSD, Mircea Drăghici, au stat la DNA câteva minute, iar la ieșire Ștefănescu a spus că are informații că vor fi chemați la DNA mai mulți reprezentanți ai PSD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS