6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Iohannis şi soţia sa, la slujba de Paşte

Preşedintele Iohannis şi soţia sa, la slujba de Paşte

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au fost prezenţi, duminică dimineaţă, la slujba de Paşte de la Biserica romano-catolică „Sfânta Treime”, aflată în Piaţa Mare din centrul istoric al Sibiului, informează Agerpres.

Cu această ocazie, şeful statului le-a urat „Cristos a Înviat!” credincioşilor care sărbătoresc Paştele şi „La mulţi ani!” celor care îşi sărbătoresc onomastica de Florii.

„Creştinilor care sărbătoresc astăzi Învierea Domnului le spun „Cristos a Înviat!”, „Frohe Ostern!”, „Boldog Húsvéti Ünnepeket!”, iar creştinilor care astăzi sărbătoresc Floriile le spun „Sărbători fericite!”, „Florii frumoase!” şi celor care au ziua onomastică, La mulţi ani!”, a spus, înainte să intre în lăcaşul de cult, preşedintele.

Klaus Iohannis va petrece Sărbătorile pascale la Sibiu. Soţii Iohannis au petrecut şi anul trecut Sărbătorile de Paşte în acest oraş. Cei doi au participat şi în 2017 la slujba de Înviere de la Biserica Romano-Catolică, precum şi la slujba de duminică.

Şeful statului este de religie protestantă, dar participă la slujbele de la Biserica romano-catolică din Sibiu, având în vedere că soţia sa este greco-catolică. În 2014, el declara că este, „de esenţă, ecumenic”. La începutul lui 2015, Iohannis a asistat pentru prima dată în calitate de preşedinte al României la o slujbă ortodoxă, în Catedrala Mitropolitană de la Sibiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS