6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExplozii în Sri Lanka: Bilanţul a crescut la cel puţin 158 de morţi, o nouă explozie

Explozii în Sri Lanka: Bilanţul a crescut la cel puţin 158 de morţi, o nouă explozie

Bilanţul seriei de explozii produse duminică la biserici şi hoteluri de lux din Sri Lanka a crescut la 158 de morţi, dintre care 35 de străini, informează Agerpres, citând AFP.

Alte 254 de persoane au fost internate la spital în capitala Colombo şi încă 60 de răniţi au fost înregistraţi în două dintre explozii survenite în afara capitalei.

Cel puţin 64 de oameni au murit chiar în capitală, unde au fost lovite de explozii trei hoteluri şi o biserică, alţi 67 de oameni au murit în atacul de la o biserică din Negombo, la nord de Colombo, iar alţi 25 la o altă biserică în Batticaloa, în estul statului insular, conform aceleiaşi surse.

Încă o explozie produsă duminică după amiaza la un hotel dintr-o suburbie a capitalei Colombo s-a soldat cu doi morţi, a anunţat ulterior poliţia.

Responsabili din spitale citaţi de dpa au afirmat că 185 de oameni, dintre care 12 străini şi-au pierdut viaţa în explozii, iar alţi 400 au fost răniţi.

Atentatele nu au fost revendicate deocamdată, iar autorităţile nu au vorbit de o acţiune teroristă.

Lideri din întreaga lume au condamnat exploziile survenite de Paştele catolic, notează dpa.

Preşedintele afgan Ashraf Ghani a denunţat un atac „abonimabil asupra credincioşilor”, iar cancelarul federal german Angela Merkel s-a declarat „îngrozită de vestea că în Sri Lanka creştini au fost atacaţi şi ucişi în timpul slujbei de Paşte”. „Terorismul, ura religioasă şi intoleranţa nu pot fi lăsate să câştige”, a subliniat pe Twitter purtătorul de cuvânt al cancelarei.

La rândul său, ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu a transmis pe Twitter că, indiferent de motivaţie, exploziile au fost „laşe, barbare şi sângeroase”, la fel ca atacurile de luna trecută de la o moschee din Noua Zeelandă, adăugând că „terorismul nu cunoaşte religie, naţiune sau geografie”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS