6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlunecare de teren în Malawi: Trei morţi, cinci dispăruţi şi zeci de răniţi

Alunecare de teren în Malawi: Trei morţi, cinci dispăruţi şi zeci de răniţi

O alunecare de teren a acoperit un sat din districtul Rumphi, din nordul statului african Malawi, provocând cel puţin trei morţi, cinci dispăruţi şi zeci de răniţi care au avut nevoie de spitalizare, informează Agerpres, citând AFP.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Rumphi, Tupeliwe Kabwilo, a declarat că ploile torenţiale care s-au abătut asupra regiunii au provocat sâmbătă o alunecare de teren care a îngropat un sat aflat între culmile Mphompha şi lacul Malawi.

Persoanele decedate sunt doi băieţi în vârstă de 12 şi 15 ani şi o tânără de 35 de ani, potrivit poliţiei. Printre cei dispăruţi se află un băieţel de un an şi alţi copii cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani, precum şi două femei de 35 şi 46 de ani.

Potrivit unui responsabil al consiliului din Rumphi, zona afectată este inaccesibilă din punct de vedere rutier, fiind imposibilă organizarea unei operaţiuni de salvare.

„Blocuri uriaşe de piatră s-au desprins din munţi şi s-au prăvălit asupra satului, victimele sunt îngropate sub un strat mare de pietre fiind nevoie de un excavator pentru a le putea îndepărta”, a declarat Wakisa Mtetete.

Alufeyo Mhango, un responsabil al departamentului de gestionare a catastrofelor, a declarat că autorităţile încearcă să trimită excavatoare transportate pe lac, când condiţiile meteo vor deveni mai favorabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS