14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis: De doi ani, legi fundamentale într-un stat de drept se modifică în funcţie de interesul unora sau altora

Iohannis: De doi ani, legi fundamentale într-un stat de drept se modifică în funcţie de interesul unora sau altora

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că în ultimii doi ani, legi fundamentale într-un stat de drept au fost modificate în funcţie de interesul unor persoane ajunse vremelnic în funcţii politice importante, scrie Agerpres.

„Tăria de caracter, moralitatea şi profesionalismul vă vor fi puse nu o dată la încercare. Vă spun aceste lucruri pentru că trebuie să fiţi pregătiţi să faceţi faţă presiunilor şi asalturilor din partea unor politicieni asupra sistemului de justiţie. Vedem cu toţii de doi ani deja cum legi fundamentale într-un stat de drept se modifică în funcţie de interesul unora sau altora ajunşi vremelnic în funcţii politice importante. Contextul actual ne arată că progresul făcut cu mari sacrificii pentru consolidarea independenţei justiţiei nu e ceva câştigat în mod definitiv şi presupune un efort continuu din partea noastră, a tuturor. Menţinerea cursului democratic al României depinde şi de puterea dvs. de a rămâne fideli misiunii pe care v-aţi asumat-o. Democraţia se apără de către fiecare dintre noi zi de zi”, a precizat preşedintele, care i-a primit la Palatul Cotroceni pe absolvenţii Institutului Naţional al Magistraturii.

La eveniment sunt prezenţi procurorul general Augustin Lazăr şi preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS