27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(GALERIE FOTO) Madeira: Accident de autocar lângă Caniço. Cel puțin 29 de persoane au murit

(GALERIE FOTO) Madeira: Accident de autocar lângă Caniço. Cel puțin 29 de persoane au murit

Cel puțin 29 de persoane au murit, ieri, după ce un autocar care transporta turiști germani s-a răsturnat într-o râpă pe insula portugheză Madeira, potrvit BBC.
Alte 27 de persoane au fost rănite în accidentul din apropierea orașului Caniço.
Accidentul s-a produs la ora locală 18:30, când șoferul a pierdut controlul autobcarului la o intersecție și s-a răsturnat în decorrăbuşita plecat de pe șosea, potrivit agenției portugheze de știri Lusa.
Vehiculul a ajuns în cele din urmă pe acoperișul unei case.
„Nu am cuvinte să descriu ce s-a întâmplat, o adevărată tragedie”, a declarat primarul localalităţii, Filipe Sousa, televiziunii SIC TV.
El a spus că toți turiștii din autocar erau germani, dar s-ar putea ca şi unii localnici să fie printre victime. Unsprezece dintre victime au fost bărbați și 17 femei, a adăugat Sousa. Autobcarul avea la bord 55 de pasageri, conducătorul auto și un ghid turistic.
O altă femeie a murit mai târziu în spital.
Turiştii din autocarul răsturnat aveau vârsta cuprinsă între 40 şi 50 de ani.
Guvernul regional din Madeira a decretat trei zile de doliu.
Premierul Antonio Costa a anunţat pe Twitter că a contactat-o pe Angela Merkel pentru a-i comunica ‘tristeţea’ sa în legătură cu producerea ‘ tragicului accidentului’. El a prezentat ‘în numele guvernului portughez cele mai sincere condoleanţe tuturor familiilor afectate’.
‘Veşti oribile ne sosesc din Madeira’, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al executivului german Steffen Seibert. El a transmis ‘cea mai mare tristeţe a noastră pentru cei care şi-au pierdut viaţa în accident’.’Gândurile noastre se îndreaptă către toţi cei răniţi’.
Ministerul de externe de la Berlin a anunţat crearea unei linii telefonice de urgenţă.
Cunoscut sub denumirea de ‘insula florilor’ sau ‘perla Atlanticului’, arhipelagul portughez Madeira, situat la 500 de km de coasta Marocului, atrage în fiecare an sute de mii de turişti prin peisajul său vulcanic şi climatul blând. Sezonul de vârf este vara, dar mulţi turişti sosesc şi în perioada sărbătorilor de Paşte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS