11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLansare de carte la Muzeul de Artă, Craiova

Lansare de carte la Muzeul de Artă, Craiova

Cristian-Liviu Burada a lansat azi volumul de antologie lirică „Tăbliţe de lut vorbitor”la Sala Oglinzilor a Muzeului de Artă Craiova. Evenimentul a fost organizat de Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova, Editura NEUMA Cluj-Napoca şi revista Ramuri.

La eveniment au fost prezente atât nume sonore ale literaturii, Horia Gârbea – preşedintele Filialei Bucureşti a Uniunii Scriitorilor din România, şi Ioan Lascu – preşedintele Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România, Gabriel Coşoveanu – redactor-şef al revistei Ramuri, cât şi filosofi, profesori şi iubitori de literatură.

În opera sa, Cristian-Liviu Burada rezumă în această antologie cuprinzătoare un fond personal de poezie tradiţională, reflexivă, marcată de scurte accente mistice şi deschiderea spre sensibilitatea epocii cu postmodernismul stăpânitor. „Aşa s-a construit, prin acumulări de abilitate tehnică şi prin parcurgerea existenţial, opera unui poet original, discret cu sine, îndrăzneţ cu imaginile dar dovedind o cumpănire atentă a cuvintelor. Poezia lui Cristian-Liviu Burada şi-a făcut loc pe baze sigure, cu o anumită rezervă faţă de teribilism şi atentă la nuanţe”, a spus Horia Gârbea, preşedintele Filialei Bucureşti a Uniunii Scriitorilor din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS