12.1 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2019
Acasă Actualitate ANAF: În 2018, au fost confiscate 45,3 milioane de ţigarete

ANAF: În 2018, au fost confiscate 45,3 milioane de ţigarete

-

Ponderea cea mai importantă a ţigaretelor comercializate ilegal o au ţigaretele „cheap whites’, cu 59,1%, iar ca principale ţări de provenienţă sunt menţionate: Republica Moldova (19,1%), Ucraina (12,9%) şi Serbia (0,5%).

Principalele măsuri întreprinse de autoritatea vamală pentru prevenirea şi combaterea traficului ilicit cu ţigarete şi produse din tutun au constat, printre altele, în intensificarea controalelor efectuate la birourile vamale de frontieră, în special la cele de la frontiera externă a Uniunii Europene cu Republica Moldova, Ucraina şi Serbia; creşterea eficienţei acţiunilor echipelor de supraveghere şi control vamal prin prezenţa mai activă în teren şi efectuarea controalelor în trafic.

Totodată, s-a avut în vedere consolidarea cooperării cu alte administraţii vamale, cu autorităţile de aplicare a legii ale statului, precum şi cu mediul de afaceri, respectiv participarea la acţiuni comune de combatere a traficului ilicit cu produse din tutun, organizate atât la nivel naţional, cât şi la nivel european.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.