5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMatematiciana Slatinei, argint la EGMO 2019

Matematiciana Slatinei, argint la EGMO 2019

Diana Țolu, absolventă a Școlii Gimnaziale „Eugen Ionescu“ din Slatina, în prezent elevă în clasa a IX-a a Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București, a obținut medalie de argint la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO 2019), care se desfășoară în perioada 7-13 aprilie 2019 la Kiev.
Performanța Dianei Țolu este o continuare firească a succeselor obținute în gimnaziu. Ultima medalie a elevei a fost cea de aur la Balcaniada de Matematică pentru Juniori 2018, la începutul acestui an calificându-se în lotul României pentru EGMO. Anterior, Diana Țolu a obținut medalii la olimpiadele naționale de matematică, fizică și lingvistică, iar gimnaziul l-a absolvit cu media 10.
Echipa României se întoarce în acest an cu patru medalii de la EGMO, competiția care a reunit 194 fete din 50 de țări, elevele din România câștigând o medalie de aur, două de argint și una de bronz.
„Lotul feminin de matematică al României a obținut o medalie de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz la a VIII-a ediție a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete/European Girls’ Mathematical Olympiad (EGMO), care se desfășoară la Kiev, în perioada 7 – 13 aprilie 2019.
Medalia de aur a fost cucerită de Alexandra Timofte (clasa a XI-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), deținătoare a încă trei distincții la această competiție: medalie de aur în 2018 și medalii de argint în 2016 și 2017.
Amina Abu Shanab (clasa a X-a) și Diana Ţolu (clasa a IX-a), ambele eleve ale Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, au fost medaliate cu argint. Amina Abu Shanab a obținut același premiu și anul trecut, la Florența.
Medalia de bronz i-a revenit Ioanei Popescu (clasa a IX-a/Liceul Teoretic „Şcoala Europeană” din Bucureşti).
Lotul României a fost condus și însoțit de Mihail Bălună (profesor la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București) şi Anca Băltărigă (profesor la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Capitală)“, au anunțat reprezentanții Ministerului Educației pe site-ul oficial.
La același concurs, o altă elevă a Slatinei, astăzi studentă la prestigioasa universitate Oxford, Ramona Deaconu, a obținut doi ani la rând, 2016 și 2017, medalie de bronz.
Alina Mitran

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS