17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCCR a amânat decizia pe completurile de corupție. Argumentele aduse de Tarcea și Iordache

CCR a amânat decizia pe completurile de corupție. Argumentele aduse de Tarcea și Iordache

Curtea Constituţională a României a amânat pentru joi dezbaterile privind un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie, au precizat, pentru Agerpres, oficiali ai CCR.
Dezbaterile se vor relua joi, la ora 10,00.
CCR a stabilit acest termen având în vedere că judecătorul raportor pe această speţă urmează să se interneze pentru o intervenţie chirurgicală, potrivit surselor citate.

Curtea Constituţională a României a luat în dezbatere miercuri sesizarea privind un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie.

La dezbaterile de astăzi, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a afirmat că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a refuzat să constituie completuri specializate, aşa cum prevedea Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.
În replică, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a arătat că vicepreşedintele Camerei Florin Iordache a formulat sesizarea în cazul completurilor specializate cu încălcarea voinţei Curţii Constituţionale, care a stabilit anterior, cu referire la funcţia de prim-ministru, că atribuţiile constituţionale nu pot fi delegate.
Anterior, ea declarase că în ultimii 15 ani au fost soluţionate de Instanţa supremă 170 de dosare care intră sub incidenţa legii privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS