Acasă Actualitate Senatorii dezbat astăzi moțiunea depusă de PNL și USR contra ministrului justiției

Senatorii dezbat astăzi moțiunea depusă de PNL și USR contra ministrului justiției

​Senatorii vor dezbate și vota luni, începând cu ora 16.00, moțiunea ”Justiția – victimă sigură în mâinile lui Toader”, demersul opoziției contra ministrului justiției venind în contextul în care Liviu Dragnea i-a dat practic un ultimatum lui Tudorel Toader, scrie Hotnews.

Dragnea a afirmat vineri, într-o vizită în Călărași, că Tudorel Toader trebuie „să înțeleagă că nu mai poate continua așa” și „să înceteze cu această atitudine”. „Dl Toader credeți că e tatăl nostru? PSD nu poate rămâne captiv nici la domnul Toader nici la nimeni”, a mai comentat el.

Moțiunea a fost depusă miercuri de PNL și USR, de data aceasta la Senat, reprezentanții opoziției cerându-i să renunțe la modificările legislative nocive ale legislației, care aduc atingere principiilor statului de drept, și să susțină desființarea secției de investigare a magistraților.

”S-au împlinit doi ani de când dețineți portofoliul de la Justiție. (…) Haosul creat în domeniul justiției, ignorarea oricăror sfaturi de la profesioniștii dreptului și a glasului opiniei publice, neacreditarea jurnaliștilor, discursul dublu pe care îl folosiți în fața instituțiilor din România și a celor europene sunt erori grave, impardonabile pentru orice demnitar”, se arată în moțiunea ”Justiția – victimă sigură în mâinile lui Toader.

Demersul opoziției vine după ce, pe 20 martie, Camera Deputaților a respins o altă moțiune împotriva ministrului cu 126 de voturi pentru, 148 împotrivă și 2 abțineri.

Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.
Exit mobile version