21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDosarul Revoluției din 1989 a fost trimis în judecată. Augustin Lazăr: Prezint scuzele instituționale ale Ministerului Public pentru faptul că această anchetă a durat 30 de ani

Dosarul Revoluției din 1989 a fost trimis în judecată. Augustin Lazăr: Prezint scuzele instituționale ale Ministerului Public pentru faptul că această anchetă a durat 30 de ani

Procurorul general, Augustin Lazăr, a anunțat luni că Parchetul Militar a trimis în judecată dosarul Revoluției din 1989, scrie g4media.ro.

Într-o declarație de presă la sediul Ministerului Public, Lazăr a spus că dosarul Revoluției a fost una dintre cauzele asumate în proiectul său managerial cu care a câștigat concursul pentru numirea în funcție.

Cele mai relevante declarații ale lui Augustin Lazăr:

– Oameni de cultură, politicieni, cercetători au exprimat de-a lungul timpului diverse teorii în legătură cu momentul decembrie 1989. Azi juriștii încheie această provocare, prezentând adevărul judiciar, ca parte a unei investigații complexe, care a pornit de la ideea că responsabilitatea pentru victimele revoluției nu este instituțională, ci este directă, individuală.
– Dosarul cauzei cuprinde 3330 de volume, dintre care 2030 de volume au fost instrumentate după 13 iunie 2016. Sunt niște cifre ilustrative pentru volumul impresionant de muncă.
– Pentru întocmirea rechizitoriului au fost administrate probe obținute după iunie 2016, dată la care s-a confirmat redeschiderea urmăririi penale.
– Datorăm soluționarea acestui dosar istoric unei echipe de procurori militari, din elita Ministerului Public.
– În arhivele unor instituții se aflau probele concludente
– Adresez mulțumiri: MApN – pentru identificarea mai multor documente militare de arhivă, Senat – pentru declasificarea stenogramelor comisiei pentru cercetarea eveniemntelor din 89, CNSAS – pentru informațiile puse la dispoziție, SRI – pentru identificarea, declasificarea multor documente militare de arhivă, MAI și STS – pentru sprijinul logistic oferit.
– Informații despre rechizitoriu veți primi printr-un comunicat
-Prezint scuzele instituționale ale Ministerului Public pentru faptul că această anchetă a durat 30 de ani.
– Soluția emisă e o dovadă de respect pentru memoria eroilor din decembrie 1989

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS